PEŁNOMOCNIK DS. BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

Ostrowiec Świętokrzyski/ ostrowiecki/ świętokrzyskie

Ogłoszenie dodane: 24.11.2024

Typ umowy:
Umowa o pracę
Wymiar pracy:
Pełny etat

PEŁNOMOCNIK DS. BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

Miejsce pracy: Samsonowicza 40, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, powiat: ostrowiecki, woj: świętokrzyskie
Nr oferty: StPr/24/1324

OBOWIĄZKI:
- Nadzór nad realizacją przyjętych w firmie celów Polityki Jakości;
- Opracowywanie, weryfikacja, wdrażanie i nadzór nad dokumentacją systemową;
- Konsultowanie dokumentacji wewnętrznych ( sprawdzanie i weryfikacja procedur, instrukcji, planów jakości, planów kontroli i badań, instrukcji roboczych);
- Weryfikacja zgodności funkcjonowania systemu z aktualnymi wydanymi SZJBŻ i wymaganiami aktów normatywnych wyższej rangi (ustawy, rozporządzenia);
- Koordynowanie zadaniami związanymi z SZJBŻ;
- Planowanie, organizowanie i przeprowadzanie audytów wewnętrznych;
- Przygotowanie firmy do audytów i kontroli;
- Bieżący udział w audytach i kontrolach na terenie zakładu,
- Nadzór nad realizacją zadań korygujących, analizowanie ich skuteczności, usuwanie przyczyn ich występowania;
- Nadzór nad procesem analizy reklamacji produktów;
- Zapewnianie skuteczności funkcjonowania systemu jakości oraz jego doskonalenia;
- Pełne systematyczne przeprowadzanie analizy funkcjonowania systemy i informowanie kierownictwa o jej wynikach, przygotowanie i organizowanie przeglądów;
- Bieżące wspieranie działu produkcji w kwestiach związanych z jakością;
- Ustalanie metod kontroli i pomiarów w całym ciągu technologicznym wytwarzanych wyrobów;
- Projektowanie stanowisk kontrolno-pomiarowych w przebiegu produkcyjnym danego wyrobu;
- Udział w spotkaniach HACCP;
- Koordynacja działań DDD;
- Współpraca z kierownikiem zakładu;
- Prowadzenie rozmów z klientami i odbiorcami na temat ich wymagań wobec jakości wyrobów;
- Opracowywanie dokumentów na podstawie wymagań klienta, norm i warunków technicznych;
- Organizowanie i przeprowadzanie szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności.

WYMAGANIA:

Wymagania konieczne:
- Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat), kierunek: Technologia żywności lub pokrewne
- Uprawnienia: Prawo jazdy kat.B
- Uprawnienia: Biegła obsługa komputera - Umiejętność obsługi programów MsOffice
- Uprawnienia: Język angielski w stopniu komunikatywnym
- Uprawnienia: Umiejetność pracy w zespole.

Wymagania inne:
- Znajomość obowiązujących przepisów prawa w zakresie bezpieczeństwa żywności, znajomość zasad oraz procedur związanych z normą ISO 22 000.
Umiejętność analitycznego myślenia, kreatywność.



WARUNKI PRACY:

Miejsce pracy: Ostrowiec Świętokrzyski
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie brutto: od 5 500 PLN

KONTAKT:

Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy

Pracodawca:
ZPAS MISTER K.BINKOWSKI.R.BINKOWSKI SP.J.ZPCHR

Adres:
Jeziorko 99c, 26-006 Nowa Słupia, powiat: kielecki, woj: świętokrzyskie

Dane kontaktowe:
Marta Bogdanowicz
e-mail: kadry@mister-company.pl
tel: 509 399 502, 41 263 19 63

Sposób kontaktu:
bezpośrednio do pracodawcy
Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, e-mail

Wymagane dokumenty:
-


Źródło: Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowcu Świętokrzyskim

Podobne ogłoszenia